Kurpitsaa ja soosia

wp_20161015_09_27_24_pro

Syksyä kaikki!

Vaikka Halloween ja Kekri alkavat olla takanapäin en malta olla kertomatta perheemme yhteisestä ateriasta jokin aika sitten.

Ostin ison kurpitsan, juuri mahtui uuniin. Leikkasin ”hatun”, koversin sisukset (siemenet linnuille ja osin mysliin).
Kotimaista karitsan luullista potkaa ja paistilihaa marinoin jossain itsesäädetyssä marinadissa pari päivää, paloittelin ja pannutin lihat, lisäsin pataan juureksia, lihalientä ja lorauksen punaviiniä. Haudutin miedolla lämmöllä varmaan viisi tuntia. Paistoliemestä ja kermasta tein soosin, aika sakean. Juurekset jätin jo pois, sitten vain soosi kurpitsan sisään ja uuniin. Reilun viiden tunnin päästä kurpitsa oli kypsä kaavittavaksi, soosi maustunut entisestään. Salaattia lisäksi. Koska seurueessa oli neljä lasta tein varulta perunamusiakin että olisi jotain ”ei taas mummun kokeiluakin”.

Määriä on vaikea mainita, riippuu kurpitsan koosta ja ruokailijoiden määrästä. Eniten minua jännitti pysyykö kurpitsa koossa vai kaavimmeko eineen uunin pohjalta. Hyvin pysyi.

Kokeile pahuuttasi joskus!

Vastaa