Yrittäjille ja yhteisöille

Oletko kiinnostunut tarjoamaan palkatonta työssäoppimista opiskelijallamme tai haluatko palkata oleskeluluvan saaneen henkilön? Ota yhteyttä meihin!

Opetamme suomen kieltä oleskeluluvan saaneille henkilöille työelämäpainotteisesti. Annamme ensin opiskelijoille tehokkaan kahden tai kolmen kuukauden kielistartin, sen jälkeen opiskelijat siirtyvät työssäoppimaan kieltä ja kulttuuria työpaikoille kolme päivää viikossa. Emme jätä opiskelijoitamme oman onnensa nojaan, vaan jatkamme edelleen kielen ja työelämätaitojen vahvistamista työn tekemisen ohessa kaksi päivää viikossa. Kukin työssäoppimisjakso yhdessä yrityksessä tai yhteisössä kestää kahden kuukauden ajan.

Työssäoppimispaikaksi kelpaa yritys tai yhteisö, joka sijaitsee Varsinais-Suomen alueella. Aina parempi, jos yrityksesi sijaitsee jossain muualla kuin Turussa, silti mielellään Turkuun suuntautuvien kulkuyhteyksien päässä. Toivomme, että pienemmätkin tajaamat ja maaseudulla toimivat yritykset ja yhteisöt ottaisivat meihin yhteyttä.

Jokaisella työssäoppijallamme on lupa tehdä työtä Suomessa. Mikäli työssäoppimispaikka haluaa palkata maksuttoman työssäoppimisen jälkeen opiskelijan työntekijäkseen, tämä on  mahdollista, mikäli kiinnostus on molemminpuolista.

Alkukiri-hanke (ESR) 2016–2018 on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke ja se on Auralan Setlementti ry:n hallinnoima. Tavoitteemme on luoda uudenlaista kotoutumisen mallia, jossa uuteen maahan kotouduttaisiin mahdollisimman nopeasti työelämään siirtymällä.

Hankkeemme yhteistyökumppaneina ovat Metsähallitus, Lounais-Suomen Martat ry, Suomen Punaisen Ristin V-Suomen piiri, Viittakivi Oy ja kotimajoitusverkosto RWF.